gyógynövények betegségekre

Gyógynövények

Gyógynövények

A növény, mely képes a cukorbetegséget gyógyítani

2017. november 23. - gyogyszernelkul

karela4.jpg

A növénynek számos neve ismert úgymint keserű dinnye, keserű uborka, keserű tök. A növény Magyarországon is termeszthető hasonlóan mint az uborka. A Balzsamkörte (Momordica charantia) egy eléggé különös és furcsa növény Afrikában őshonos, de évszázadok óta gyógynövényként használja a kínai népgyógyászat. A legutóbbi kutatások kimutatták, hogy az éretlen gyümölcsének antibiotikus, vírusellenes és daganatellenes hatása van és különösen jól alkalmazható malária és HIV és diabéteszes betegségek kezelésére.

karela1.jpg

A Momordica charantia glükózra és inzulin koncentrációra gyakorolt ​​hatását kilenc nem inzulinfüggő cukorbetegségben és hat nem diabéteszes patkányban vizsgálták. Ezek az eredmények azt mutatják, hogy javíthatják a cukorbetegség glükóz toleranciáját.

A legfrissebb kutatási eredmény  2017 november 10-én jelent meg melynek eredményeként arra lehet következtetni, hogy a balzsamkörte képes jelentősen javítani a diabéteszes állapotokat és a kapcsolódó késői szövődményeket, és nincsenek negatív hatásai.

Keserűdinnye hipoglikémiás és hipolipidémiás hatása

A szív- és érrendszeri betegségek és a cukorbetegség felelősek a halálesetek nagy számáért az egész világon. A balzsamkörtét, keserű tököt az inzulinszerű molekulák jelenléte miatt a cukorbetegek   élelmiszerként vagy táplálékkiegészítőként használják. A közelmúltban végzett vizsgálatok azt sugallják, hogy a keserű tök kivonata a nagymértékű zsírtartalmú táplálkozással járó elhízást csökkenti. Ennek eredményeként a súlygyarapodást és a zsigeri zsírok tömegének csökkenését eredményezik.

karela3.jpg

A kutatás arra irányult, hogy megvizsgálja a balszamkörte, keserű tök  táplálkozási potenciálját a hiperglikémia és a hiperlipidémia vonatkozásában. Ennek érdekében különféle keserű tök fajtákat vontak be a kísérletbe.

A kutatók azt a következtetést vonták le a kísérlet eredményeképpen, hogy a balzsamkörte jelentős mértékeben képes javítani a cukorbetegek állapotán. 

süti beállítások módosítása